Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Шестдесет и трима руски военнопленници са били освободени в резултат от сложен преговорен процес с Украйна, съобщиха днес руски новинарски агенции като се позоваха на министерството на отбраната в Москва.

Групата освободени руски войници включва "чувствителна категория" лица, чиято размяна е станала възможна с посредничеството на Обединените арабски емирства, посочват руските агенции.

Руското военно ведомство каза, че всички освободени вече са на територията на Руската федерация и им се оказва необходимата психологическа и медицинска помощ, като им се дава и възможност да се свържат с роднините си, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 1 година

До горките--- Прав си. Не изглеждат мнжого весели, че са ги освободили.

36

горките

преди 1 година

Тези заминават директно за Сибир. По стара руска традиция пленените руски войници са предатели

35

Анонимен

преди 1 година

Украинските политически канали в Telegram предполагат, че "Зеленски в щаба е посочил, че е необходимо да се запази Бахмут на всяка цена до началото на пролетната офанзива на ВСУ. Бахмут трябва да бъде като вълнолом, който ще удържи руския натиск, докато в тила се подготвят най-добрите резерви, които са обучени в базите на НАТО и чакат пристигането на военна техника. Фашистката *** отново обстреляха Донецк. Най-малко 10 снаряда са изстреляни от РСЗО Град. Един от снарядите е ударил жилищна сграда в Киевски район на Донецк.

fallback