Снимка: БГНЕС
fallback

Адвокатското дружество Schulte Roth & Zabel LLP, което представлява компанията за криптовалута Nexo в САЩ не е уведомявано за криминални разследвания срещу Nexo в САЩ.

Това се казва в писмо на дружеството до главния прокурор Иван Гешев, с което БНТ разполага. Писмото е с дата 26 януари.

“Всички въпроси, касаещи регулаторните органи в САЩ, са разрешени на база принципа “не признавам/не отричам”, което означава че Nexo не е задължена да признава обвинения, както и всякакви задължения или нарушения. Не сме уведомявани за криминални разследвания срещу Nexo в САЩ.

Отбелязваме, че споразумението с Комисията по ценните книжа и борсите не включва никакви разкрития или обвинения за въвличане на Nexo в каквато и да е измамна или подвеждаща практика, или че клиентите на Nexo са ощетени или подведени за финансовото състояние на компанията”, посочват от адвокатското дружество в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 1 година

Накрая пак ще бъдем осъдени, впрочем Алексей Петров осъди прокуратурата за 43 милиона. Честито на данъкоплатците.

46

Анонимен

преди 1 година

Гешев за транзакция от 1900$ съсипва реномето на компания оценена от пазарите за половин милиард $. Щом са питали къде са леджърите, явно целта е била обир. Доста хора са се оплакали от такива обири от прокуратурата през годините.

45

Анонимен

преди 1 година

До Прокуратурата 47 - Ако прокуратурата се провали за едно нещо, означава ли, че не тбява да имаме прокуратура? Освен това, как да не се справиха? Хванаха хакерчето Крисиянчо, хванаха шефчето Иванчо (или както беше), послего държаха вотория 4 месеца и го псунаха, щото съда така каза.

fallback