Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски отново потвърди отказа си от преговори с Русия преди изтеглянето на руските войски от Украйна.

Преговори биха били възможни само, ако Русия изтегли военните си, признае грешката си и в Москва има ново правителство, заяви Зеленски пред британската телевизия Скай Нюз. Само тогава разговорите ще бъдат възможни, каза той.

Президентът вече забрани с указ в края на септември 2022 г. преговорите с руския президент Владимир Путин

Сега в интервюто украинският лидер подчерта, че среща с Путин няма смисъл.

"Те не искат да разговарят и това беше така още преди инвазията. Така реши президентът Путин", каза той.

Зеленски е убеден, че Украйна е само първата стъпка за Путин. Преди войната, каза той, е имало срещи с Путин.

"Видях човек, който казваше едно, а после правеше друго", заяви украинският президент. "Кой е той сега? След пълномащабната инвазия за мен той е никой".

В интервюто Зеленски посочи, че руските войски нападат страната му, без да се взимат предвид жертвите. Освен това президентът призна, че украинските войски са подложени на натиск в Запорожката област в южната част на страната, както и в Източна Украйна./БТА. Пламен Йотински

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 1 година

я па тоя, и поставя условие да се изтеглят, че кой те иска за преговори?? - тоя *** народ подмамен от лек живот мисли ли накрая как ще връща пари и др помощ на САЩ? - с робство, да.

103

Анонимен

преди 1 година

като сложиха саксии на главите си, украинците започнаха да скачат по площадите, призовавайки да избият всичко руско, изгориха живи хора в Одеса, започнаха АТО под командването на Турчинов през 2014 г. срещу дисидентите в Югоизтока, нарекоха братята си не -Славяни, наречени монголи, колорадски бръмбари, забраниха всякаква литература на руски и руски писатели, композитори, художници, пренаписаха историята и накрая, напълно обезумяла, Украйна започна да заплашва да взриви електроцентрала и да затвори водопровод към Крим. Една малка част от написаното е достатъчна, за да изтрие Украйна от картата

102

Анонимен

преди 1 година

Абе тоа кой го бръсне за сл......ва та непрекъснато ни го навирате в очите.

fallback