Снимка: Lap.bg

Контролната среща на Пирин Благоевград, която трябваше да се играе утре (25 януари) с ФК Скопие, е отменена, съобщиха от благоевградския клуб.

Контролата преди подновяването на шампионата в средата на февруари трябваше да се играе от 13:45 на стадион "Христо Ботев".

Още по темата
На официалната фейсбук страница на благоевградския клуб съобщават за отменената среща и посочват, че утре от 14 часа, на стадион „Христо Ботев“, Пирин ще срещне отбора на Марек (Дупница).

По-рано днес привържениците на Пирин Благоевград излязоха с остра позиция за предстоящата контрола на "орлетата" със северномакедонския отбор.

Феновете на благоевградчани поискаха от любимия си клуб насрочената на среща да бъде отменена, тъй като според тях северномакедонските фенове и жители на страната трябва да спрат с омразата си към България и българщината.

"За нас е недопустимо да играем приятелски мач с ФК Скопие с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се омраза към България, българщината и хората с българско самосъзнание там трябва да има своите последици. Нашите братя на Запад от нас трябва да разберат, че България и българите не са техен враг. Подмолното и лицемерно държание на граждани и институции в РСМ обаче трябва да бъде санкционирано. За това ние феновете да Пирин заставаме зад българите в РСМ в знак да солидарност и оглед на репресията, на която са подложени настояваме за анулиране на контролния мач. Вето, санкции и пълен игнор, докато не се научат да ни уважават", написаха феновете на отбора от Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase