Снимка: БГНЕС

Лионел Меси се превърна в един от най-титолованите футболисти в историята на Световните първенства, след като получи "Златната топка" от Мондиал 2022.

Това се случи след третия триумф на Аржентина в историята на надпреварата и първи в кариерата на Меси. Това обаче е неговата втора "Златна топка" от турнира, след като с изявите си я заслужи и през 2014 г. Това е първият футболист в 92-годишната история на мондиалите, който печели два пъти индивидуалната награда.

Легендата на Аржентина се отчете със седем гола и три асистенции в Катар, а само във финала вкара три гола и беше един от гоите при дузпите.

С участието си във финала пък той подобри рекорда на Лотар Матеус за най-много мачове на Световни финали. Аржентгинецът вече има 26, който най-вероятно ще се окаже и последен за него.

Килиан Мбапе пък спечели "Златната обувка" за най-добър реализатор на Мондиал 2022. Нападателят на ПСЖ отбеляза осем гола в Катар, с един повече от тези на Лионел Меси.

Наградата обаче едва ли ще утеши Мбапе, след като Франция загуби финала след изпълнение на дузпи. 23-годишният Мбапе вкара и трите гола за "петлите" при равенството 3:3, след което отбеляза и дузпата си, но Франция допусна два пропуска от бялата точка и загуби с 2:4 при наказателните удари.

Към осемте си попадения в Катар Мбапе добави и две асистенции. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase