Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Сексуалният тормоз на улицата ще бъде обявен за престъпление във Великобритания, за което ще се предвижда наказание лишаване от свобода до две години, предаде кореспондентът на bTV.

От няколко месеца в лондонското метро има плакати, които предупреждават, че заглеждането е престъпление.

На тях има и телефонен номер с инструкции да се обадите, ако се почувствате притеснен или жертва на подобно поведение.

За неприемливо се смята и докосването до спътник, което особено в час пик прави стотици хиляди лондончани потенциални сексуални престъпници.

Проучване на YouGov показа, че две трети от жените не се чувстват в безопасност, когато се разхождат сами през нощта, поне през определен период от време от денонощието.

Според Кралската прокуратура жените под 34-годишна възраст е най-вероятно да станат обект на сексуални престъпления, но е най-малко вероятно да съобщят за тях.

Подсвиркването след момиче, подхвърлянето на реплика като "мацка", продължителното взиране в девойка – всичко това ще е криминално престъпление съгласно проекта, подкрепен от министъра на вътрешните работи Суела Брейвърман.

Сексуалният тормоз вече е незаконен на Острова, но сега се създава ново престъпление - уличен сексуален тормоз.

Законопроектът ще въведе по-строги присъди за лица, които умишлено тормозят, тревожат или притесняват някого на обществено място. Предвижда се и увеличаване на максималните присъди - от шест месеца на две години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Анонимен

преди 1 година

Принудиха се така англичаните да измислят такива закони след масовото заселване с мигранти ***. Истинските англичани ги помня много добре. Там в Англия не е прието по начало да те гледат дълго и предизвикателно. Когато съм пътувала там в миналото съм усещала тази осезаема разлика от гадно и нахално зяпащите български мъже и малцинствата. Там такова нещо в миналото нямаше и всичко се промени от увеличаването на *** мигранти от бившите им колонии, които смятат, че трябва да отмъщават.

100

Анонимен

преди 1 година

А ако на улицата има само мъже? Или само жени?

99

Факт

преди 1 година

Жената няма акъл по малтк мозък по малко неврони в следствие на липсата на тестастарон пре и неонатално.Тя единствено може да е покорна на мъжа.Ислямската доктрина и Коранът са верни на 100%

fallback