Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 2 милиона евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция в периода до 2027 година, предаде БНР.

Сред приоритетите по програмата са подпомагане на бизнеса в зеления преход и интегрираното териториално:

Заложените мерки в програмата за справяне с нелегалната миграция, която поставя сериозни предизвикателства в момента, може да започнат най-кратки срокове, отчитат от Комитета за наблюдение. 1,7 млн. евро ще бъдат насочени към обучения и обмяна на опит за повишаване на капацитета на полицейските управления за справяне с миграцията.

Ще бъдат финансирани още мерки за подобряване на сигурността, както и за доставка на специализирано оборудване за техническа готовност на проектните партньори. Такива от българска страна ще бъдат областните дирекции на Министерството на вътрешните работи в Хасково, Ямбол и Бургас.

Сред приоритетите по програмата са още подпомагане на бизнеса в Зеления преход и интегрираното териториално развитие, като общият бюджет на програмата е 34 милиона евро.

От Комисията за наблюдение отчитат и напредъка за трансгранично сътрудничество за предходните шест години. По програмата са били финансирани общо 101 съвместни проекта на стойност 29 милиона евро.

Изпълнението на 98 от тях е приключило успешно, а изплатените средства са близо 25 милиона евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Динев

преди 1 година

И някой се чуди или не вярва тук при руснаците е нормално на някой сами строшат черапа дори е без д са на война,дори е най модерният им град Москва изнасят трупове всеки ден с разбити глави илли намушкани с счупена бутилка,които са живяли в СССР пък и сега че там е абсурт вечер да минеш под подлез и да не ограбят

17

шопендар

преди 1 година

на никой в ЕС не му пука за българия.по същата логика ,защо трябва да ни пука за мигрантите,и да им усигуряваме пълен пансион.по правилно е да бъдат затваряни в трудови лагери и в кариерите и по магистралите да си отработват издръжката.ако това се разчуе от другата страна на границата,потокът през българия със сигурност ще секне

16

Лесно

преди 1 година

Кучета, Калашников, Граничари дето стрелят на месо.. Снайперисти - на бройка 2 седмици отпуска или половин заплата бонус

fallback