fallback

Малък взрив избухна в сряда в посолството на Украйна в Мадрид. В изпратено писмо е имало експлозив, а отворилият го служител е леко пострадал.

Oще по темата
"Инцидентът е станал вчера около 13-13:15 ч. Пристигнало е писмо в посолството на Украйна и портиерът го е отворил още в градината. Не го е минал по процедура - на скенер. Взрив е наранил един от пръстите му и е отишъл в болница. Веднага са задействани всички протоколи, пристигнали са полицаи и специализирани звена", разказа от Испания журналистът Златка Замова в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ зоната около посолството е много спокойна, като тя се намира в североизточната част на Мадрид. В близост са къщите на политици и на бившите звезди на "Реал" (Мадрид) - Фиго, Раул Зидан, Роберто Карлош.

"Работи се по разследването, все още няма версии за инцидента. Външният министър на Испания е разговарял с посланика на Украйна, към когото е било изпратено писмото. Уверил е и външния министър Дмитро Кулеба, че от испанска страна ще има всякаква помощ по разследването", каза още Замова пред Bulgaria ON AIR.

"Снощи изтече друга информация - около 19 ч. в Сарагоса се е получило подобно писмо, като малък експлозив. Получило се е в централния офис на фирма производител на оръжие, което се изнася за Украйна. Писмото е като малка пратка, със съвсем малък експлозив. То не е било отворено, районът е бил отцепен. Специализираните части са детонирали взрива", съобщи журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до 1

преди 1 година

Ти от тях ли си.

10

Анонимен

преди 1 година

10, пишат за посолство, за кореспонденцията на посланик, на Негово Превъзходителство. А портиерите на посолствата не са ли местни пенсионирани милиционери?

9

Смехотворни пиратки

преди 1 година

Това нищо не е. Ако е някой друг не самите украинци да си ги пускат книжните пиратки то ако наистина друг ще е сериозно (взрив на цели сгради, пликове с вируси и сибирска язва) а не така комедийно което виждаме.

fallback