Снимка: архив, БГНЕС

Русия няма да спечели тази война. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц в реч на Берлинската конференция по сигурността.

Шолц изрично подчерта волята на държавите от НАТО да се защитават - Германия е мощен партньор, готов да действа, каза Шолц. В случай на нападение, каза той, Бундесверът ще "защитава територията на Германия, както и партньорите от НАТО, с всички средства, с които разполагаме".

Още по темата
„Русия трябва да разбере, че ние ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Икономически, финансово, хуманитарно, чрез ново изграждане на разрушената инфраструктура сега актуално и също така чрез оръжия“, каза германският канцлер, цитиран от БНР.

Шолц се позова на заплахите на Русия да използва ядрени оръжия на фона на войната в Украйна. "Докато държави като Русия притежават ядрени оръжия като част от своя потенциал за заплаха, НАТО естествено се нуждае от надеждна възпираща сила", каза той. "Всичко останало би означавало да станем уязвими за изнудване".

По тази причина, каза Шолц, германското правителство възнамерява да финализира поръчката за американския изтребител F-35 в близко бъдеще.

Самолетът е един от проектите за въоръжение, за които договорите за доставка трябва да бъдат сключени "преди края на тази година", каза Шолц.

 

Коментари Напиши коментар

135

Хахончо

преди 3 месеца

До 146 по тази логика съединените щати също са окупатори Тексас отдавна иска да се отдели от тях Фашиста шоу иска да си го върне за втората световна война но няма да стане

134

Да бе

преди 3 месеца

Нациста Шолц си вярва, точно толкова, колкото и дедо му нациста. Накрая ще яде къдравия.

133

Анонимен

преди 3 месеца

100 Хил украински и 100 Хил руски войници дадоха фира заради нацисткото жуже от Масква. Цивилните жертви са също над 100000. А Украйна понесе вреди за трилиони