Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Кметът на Виена съобщи, че маските тип ФФП2 ще бъдат задължителни в градския транспорт през цялата зима.

В интервю за австрийската осведомителна агенция АПА Михаел Лудвиг е заявил решението, позовавайки се на вирусните епидемии през студения сезон.

Строгите мерки остават също в болниците и заведенията за възрастни и за хора с увреждания. Положението в болниците все още е сложно, добавя кметът, трябва да се пазят хората с увредено или с крехко здраве. За посетителите е необходим отрицателен ПСР тест, задължителна е и маската от тип ФФП2.  В болниците не е определен дневен лимит на посетителите.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

Бях във Виена миналата седмица. Маски в метрото и автобусите, толкоз! И в болниците. Кой знае какво! Не разбирам защо се мърмори. Умни са, предпазливи са. Жалко, че махнаха задължителната ваксинация.

17

Анонимен

преди 1 година

Австрия е с най-доброто здравеопазване в цяла Европа. И не е случайно. Никой никъде не е избягал. От цяла Европа и от Русия се стичаха във Виена за консултации и лечения.

16

Prokurora

преди 1 година

Живея в Австрия, точно заради мерките вече няма медицински сестри. Всички избягоха масово към Швейцария! В Австрия до преди година задължителна ваксинация през ден тест, маска и масово останаха без персонал! Опитват се да накарат инженерите и докторите на Меркел да работят в болници, но ония им е по-изгодно на социал!

fallback