Снимка: БГНЕС
fallback

Забранената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) отрича да е замесена в терористичното нападение в Истанбул, съобщи кюрдският телевизионен канал Rudaw.

В неделя следобед на пешеходната улица "Истиклял" в центъра на Истанбул избухна експлозия, при която загинаха 6 души, а 81 бяха ранени. Заподозрената извършителка на терористичното нападение бе задържана и призна за връзките си с Кюрдската работническа партия (ПКК. Ръководителят на турското министерство на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че има подозрения, че инструкцията за извършване на нападението е дошла от сирийския граничен град Кобани, а извършителката е влязла на турска територия през град Африн.

Oще по темата

"Според нашите данни отговорна е терористичната организация ПКК", каза той.

"ПКК заяви, че няма нищо общо с експлозията на улица "Истиклял" в Таксим", се казва в репортаж на телевизионния канал.

ПКК, включена в черния списък на терористичните групировки от Анкара, както и от западните ѝ съюзници, поддържа смъртоносно въстание за кюрдско самоуправление в Югоизточна Турция от 80-те години на миналия век. Групировката, която редовно е мишена на турски военни операции, е и в центъра на спора между Швеция и Турция, която от май блокира влизането на Стокхолм в НАТО, обвинявайки я в снизходителност към ПКК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ФАКТ

преди 1 година

Сащ са то и децата знаят

9

L.

преди 1 година

Нищо, че нямат. Но пък Ердоган сега може да си направи пореден тур лов на вещици.

8

КПП

преди 1 година

Всички знаем ! Само "турското" стадо не знае, то чака вожда да му каже какво трябва да знае .!.

fallback