Снимка: Агенция "Митници"

Турски шофьор на камион е задържан на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" при опит за контрабанда на 4,9 кг метамфетамин. Стойността на наркотика е близо 122 500 лева, съобщиха от Агенция „Митници“.

Случаят с 42-годишният турски гражданин е от вчера, като той вече е привлечен като обвиняем, уточниха от държавното обвинение.

А. К. пътувал за Германия. При извършена щателна митническа проверка е установено, че той пренасял освен декларираната стока и високорисково наркотично вещество – метамфетамин. Дрогата била разпределена в девет прозрачни полиетиленови плика и укрита в личната му кухненска посуда – две тенджери и грил тиган, поставени в шкафа за съхранение на хранителни продукти на превозното средство.

Образувано е досъдебно производство, а турският гражданин е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Последният случай на незаконен трафик на метамфетамин през "Капитан Андреево" бе на 28 юни миналата година. Тогава за пратката с тегло 4,56 кг бе обвинен също турски гражданин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase