Снимка: архив, БГНЕС
fallback

САЩ обвиниха Русия и Китай в това, че помагат на Северна Корея. Обвиненията, отправени в ООН, САЩ обосновават с блокиране на опитите за налагане на санкции в Съвета за сигурност.

Oще по темата
Опасенията са, че без санкции режимът в Пхенян ще отправя повече заплахи и ще провежда повече тестове на балистични ракети. В сряда при разискване на тестовете на Северна Корея американският представител в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви, че Северна Корея се радва на протекции от два члена на Съвета за сигурност. Според нея тези два члена са полагали допълнителни усилия в посока оправдаване „неколкократните провокации“ на Северна Корея и са „блокирали всеки опит да се обнови режима на санкции“, предаде кореспондентът на БНР.

За Русия санкциите са контрапродуктивни. В същото време Китай заедно с Русия отбелязаха неотдавнашните военни учения на САЩ с Южна Корея, като Томас-Грийнфийлд отвърна, че не може да има еквивалент между провокациите и ученията.

Съветът за сигурност на ООН се срещна в сряда, след като Северна Корея изстреля балистична ракета при пореден тест на оръжия. Ракетата е прелетяла над Япония за първи път от 2017 година насам. Това принуди властите да призоват хората в северните и североизточните части на страната да потърсят укритие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Бай Дрън

преди 1 година

Колкото повече насочени ракети срещу САЩ, толкова по-бързо ще свърши всичко. С техните камъни по техните глави.По същата логика ние да попитаме, защо САЩ помагат на Украйна и то военно, а не с потупване по рамото.тре а санкции на САЩ, да свършва цялата простотия.

23

Неразбрал

преди 1 година

Що? Вие не подкрепяте ли Южна Корея?

22

Анонимен

преди 1 година

Вживяха се като световен империалист, но изгубиха козите и сега само пелтечат и плашат. А колониатът им - ЕС, Канада и Австралия, под чехъл, само пригласят.

fallback