Мъж бе арестуван, след като опитал да докосне ковчега с тленните останки на кралица Елизабет ІІ в Уестминстър.

Хиляди осъмнаха пред Уестминстърския дворец, за да се поклонят за последно пред най-дълго управлявалия британски монарх. Британските поданици вече чакат по 25 часа, за да могат да отдадат почитта си към кралица Елизабет, въпреки ниските температури на есенен Лондон.

"Тя винаги беше в живота ни още от малки деца. Ние просто почувствахме, че трябва да сме тук, за да видим и да преживеем случилото се. Признавам, че е малко изморително. Хубаво е да изразим уважението си и да кажем последно сбогом", споделиха чакащите.

Сред чакащите пред Уестминстърския дворец бе и английската футболна легенда Дейвид Бекъм. Той се реди над 12 часа на опашка, за да се поклони пред тленните останки кралица Елизабет II в Лондон.

"Аз съм голям късметлия, имах честта да се срещна с кралицата няколко пъти. Знаете, че винаги съм искал да представлявам моята страна, да бъда капитан на моята страна и всеки път, когато стояхме там, когато носехме онези фланелки с трите лъва, имах лентата си на ръката и пеехме - "Боже, пази нашата кралица". Това беше нещо, което означаваше толкова много за нас", каза Бекъм.

Опашката от хора, които искат да почетат паметта на кралицата, се извива от Уестминстър хол, където лежи тялото на покойния монарх и достига до южния бряг на река Темза. Според британските власти общо 750 хил. души - британци и туристи ще се поклонят на покойния монарх. Те призоваваха хората да не пътуват, за да се наредят на опашката и да проверят по-късно за актуализации относно времето за чакане.  

Вече започнаха репетициите преди погребението на монарха в понеделник, предаде Bulgaria ON AIR. Церемонията ще се състои Уестминстърското абатство в Лондон и ще бъде последвано от служба в Уиндзор и погребение до принц Филип.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase