Снимка: БГНЕС
fallback

Кралица Елизабет II може вече да не е сред нас, но все пак можем да чуем нови мъдри думи от нея в бъдеще.

Това е така, защото покойният монарх, който почина в четвъртък (8 септември), остави тайно писмо до гражданите на Сидни, което не може да бъде отворено до 2085 г.

Кралицата почина "мирно" в замъка Балморал на 96 години, след 70 години на трона.

Като държавен глава на Австралия тя написа писмо, което е скрито в капсула на времето в сграда, посветена на нейната пра-пра баба, кралица Виктория.

Oще по темата

За да отпразнува възстановяването на сградата на кралица Виктория през 1986 г., покойният монарх адресира мистериозното писмо до кмета на Сидни.

Според News.com.au инструкциите в писмото гласят: "В подходящ ден, избран от вас през 2085 г. сл. н. е., бихте ли отворили този плик и предали на гражданите на Сидни моето послание към тях."

Писмото, подписано просто "Елизабет", се съхранява в стъклена витрина в ограничена част на сградата, откакто кралицата го е написала.

Твърди се, че дори персоналът на кралицата не знае съдържанието на писмото.

Сградата на кралица Виктория е построена за първи път през 1898 г., за да отпразнува нейния диамантен юбилей. Тя беше почти разрушена през 50-те години на миналия век, за да направи място за паркинг, но офертата за възстановяване на сградата спечели.

Сега, след като кралицата почина, крал Чарлз III е новият монарх на Великобритания и държавен глава на 15 области от Британската общност, включително Австралия, Нова Зеландия, Канада и някои карибски нации.

Австралийският премиер Антъни Албанезе обяви, че в страната ще бъде обявен почивен ден в четвъртък, 22 септември, за да се скърби за смъртта на кралицата.

Той официално ще бъде наречен Национален ден на траур за Нейно Величество кралицата и ще се състои след погребението й, което се пада на 19 септември, понеделник.

Това е така, защото Албанезе и генерал-губернаторът Дейвид Хърли ще бъдат в Обединеното кралство, за да присъстват на погребението и ще се върнат у дома в сряда, 21 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 година

имало даже "пп" казващо: Ако Народът Мой го закъса за тоалетна хартия - да се отвори по предназнчение: Първа страница на Чарлито, задна горна триъгълна за камилата му, лева задна триъгълна за плешливия внук, дясна задна триъгъла за внука дето неработи като монарх, долна задна триъгълна за двете снахи които да я кръцнат на две налки триъгълничета га одът на по малка, а цяяяло писмо вътре да се запали кога им стане на сите тия студено. От Ръководството!!!

30

Хуевалин

преди 1 година

Бабата е менте оригинала е умрял от /под коняра....писмо няма

29

Анонимен

преди 1 година

И кой ще го чете, като до тогава островчето им ще е под вода?

fallback