Снимка: БГНЕС

Тленните останки на кралица Елизабет II напуснаха замъка Балморал и отпътуваха с кортеж до Единбург. Очаква се премиерът Лиз Тръс да придружи крал Чарлз III на обиколка из четирите части на Обединеното кралство за траурни церемонии за покойната кралица Елизабет II.

Целият свят ще се промени със светкавична скорост след смъртта на кралица Елизабет  II. Надявам се това, което крал Чарлз III ще предложи през следващите месеци, да бъде още по-модерно управление и гъвката структура на самата монархия. Той трябва да има и по-добри контакти с народа си. Това заяви PR експертът Максим Бехар в ефира на "България сутрин".

Според журналиста и PR експерт Цветелина Узунова "си отива една епоха и идва нова".

Още по темата

"Трябва да отчетем факта, че Чарлз III се е готвил да бъде крал през целия си живот. Той познава много добре обичта на народа към своята майка и ще положи усилия да продължи в същата посока", поясни тя. Узунова е на мнение, че "младите хора в семейството ще въведат монархията в XXI век".

"Време е да си вземем поука от всичко, което се случва на Острова. Можем да се поучим от британците по отношение на обединението в труден за нацията момент. Нашите политици могат да вземат пример от управлението на Елизабет II за постоянство, почтеност и всеотдайност", смята PR експертът.

Максим Бехар си припомня, че най-важното, което принц Чарлз е направил за България, е, че по време на посещението си през март 2003 г. той идва с група от 100 представители на британския бизнес и екипи на BBC . "Той искаше да покаже, че България вече се намира в Европа", подчерта Бехар.

"На България трябва да се помогне, за да се види още по-добре къде е на картата", е заявил още Чарлз III в свой разговор с Бехар преди години.

PR експертът е убеден съм, че кралят ще си спомня посещенията си у нас и ще има добро отношение към България.

"Има шанс крал Чарлз III да ни посети отново, надявам се президентът и Царят да съдействат за това. Досега британски монарх официално не е посещавал България", изрази очакванията си Бехар пред  Bulgaria ON AIR.

Узунова посочи, че една от важните роли на Чарлз III ще бъде запазването на целостта на Общността на нациите.

"Много пъти съм гледал Чарлз III в очите, гарантирам, че това е един добър човек, който е бил в България и е имал добро чувства към страната ни. Управлението му ще бъде едно много добро послание за всички нас. В цялата световна история той ще е най-образованият монарх", заключи Бехар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase