В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол.

23 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали да бъдат тествани, съобщиха от пресцентъра на МВР на база на междинни резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Данните до момента показват, че на територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 7500 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 9885 водачи и пътници. Съставени са 2014 фиша и 668 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Според обобщените данни, по метода "линеен контрол" са проверени общо 1608 МПС-та и 1985 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 488 фиша и 198 акта за установени административни нарушения. Установени са петима водачи, управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, и други трима – с над 1,2 промила.

Десетима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase