Снимка: БГНЕС

Екипът от инспектори на атомната агенция на ООН пристигна в държаната от Москва Запорожска атомна електроцентрала в Южна Украйна, съобщи АФП с позоваване на руските информационни агенции РИА Новости и Интерфакс.

Посещението на 14-членния екип от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) се осъществява в момент, когато централата - най-голямото ядрено съоръжение в Европа - е подложена на многократни обстрели, за които Москва и Киев се обвиняват взаимно.

Малко преди екипът на ООН да замине за централата в Запорожие, намираща се в контролираната от Русия територия, Украйна обвини руските сили, че са организирали продължителна атака срещу Енергодар, град в непосредствена близост до съоръжението.

Москва обаче отвърна на удара, обвинявайки Киев, че е вкарал контрабандно голям брой военни "диверсанти", като руските сили са предприели "мерки за унищожаване на врага".

Мерките за сигурност в Запорожската атомна електроцентрала са засилени, заяви членът на Съвета на главната администрация на Запорожка област Владимир Рогов.

По думите му "всички сили са приведени в най-висока степен на готовност в случай на нови провокации от страна на Украйна".

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 4 месеца

Взаимно се обвиняват,а играта е една и съща щот са от Комунистическия интернационал и въобще са комунисти посочили другите по старите названия в широк кръг по наименования как противници,но използвайки тоз начин за представяне на противниковите лагери с противопоставяне,като позиция-опозиция,но туй което завземат що едните що другите е считано общо тяхно собствено в условия на криза с присвояване централизирано-децентрализирано с механизъм за следващо източване в цикли +,- на развитие позиционно

40

1212

преди 4 месеца

Този сайт сутринта писа че руските войски стрелят по централата. Он Еър писаха че украйнските войски стреляли. Тази комисия ще констатира че централата си е ток и е обстрелват урките с американски ракети.

39

Сакат пръдлю

преди 4 месеца

Руснаците са мноу прости хем са окупирали централата хе се самобомбардират и обвиняват укрите....*** верно тъппи парчета хахаха.... Даже и хората не моат да повярват....*** накрая повярва с примиренческото....*** верно мноу ппрости тея руснаци....