Снимка: архив, БГНЕС

Момче на 16 години загина при катастрофа в Търговищко, съобщиха от МВР.

Сигналът за пътния инцидент в близост до разклона за с. Божурка е получен в 00:30 ч. на тел. 112. Водачът на лек автомобил „БМВ 530 Д“ с търговищка регистрация, движещ се в посока Варна, е предприел неправилно изпреварване на влекач с варненска регистрация с прикачено към него полуремарке в забранен за маневрата участък от пътя.

Лекият автомобил е навлязъл в насрещната средна пътна лента и се е блъснал челно в правомерно движещ се в нея в посока София лек автомобил „БМВ Х5“ с германска регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от с. Беломорци, община Омуртаг.

В резултат автомобилът „БМВ Х5“ е отскочил, застанал е на пътя на товарния автомобил и се е ударил в него. Вследствие на сблъсъка влекачът се е преобърнал вдясно на пътното платно.

Пътуващ в лекия автомобил „БМВ Х5“ 16-годишен младеж от с. Беломорци е загинал на място. Друг пътник в автомобила - 48-годишен мъж от Търговище е настанен за лечение в интензивното отделение на областната болница с опасност за живота му.  

По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се необходимите действия за установяване кой от двамата мъже, пътували в лекия автомобил „БМВ 530 Д“, го е управлявал по време на инцидента.
 

Коментари Напиши коментар

14

До Granik

преди 9 месеца

SUV-вовете са измама, че си по защитен в него. Напротив по-висок център на тежестта, в пъти по-обръщащи се. При еднакви маси, SUV-а губи

13

W

преди 9 месеца

Щом е с BMW ясно какъв е.

12

Тя

преди 9 месеца

Млади са повечето-ами 41 или 48 год. Г-н толкова му е айкюто....Жалко зй момченцето..