Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Проруските сепаратисти обвиниха Украйна, че е обстрелвала пивоварна в окупирания източен град Донецк и е убила един човек. Освен това е предизвикан теч на амоняк, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

Министерството на извънредните ситуации в самопровъзгласилата се проруска Донецка народна република съобщи, че снощи върху тръбопровод за амоняк е паднал снаряд, предизвиквайки пожар, който в един момент се е разпрострял на площ от 600 кв. м.

Снимки на Ройтерс от мястото показват пламъци да озаряват небето над част от града, както и пожарникари с противогази. На едната от тях се вижда труп на земята.

Украинското министерство на отбраната не е открито за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Какво обвини бе? Украйна не е спряла да обстрелва Донецк. Вие като че ли падате от небето?! Това е патология.

21

r3v0lv3r

преди 1 година

До АнонименРуснаците също ползат обществени сгради и това е доказано многократно, но заради терорът в държавата, даже НПО-тата не смеят да се обядят. Те АЕЦ направиха военна база, а ти си мислиш, че не се крият при цивилните. Войниците ще направят всичко възможно, за да се прикрият, когато върху тях падат снаряди.

20

Анонимен

преди 1 година

До 3 айде пусна опорката ,че на защитаващите се всичко е позволено. Преди 2 дни аристович в интервю отговори същото на въпрос свързан с позицията на амнеститото- Защо украинците използват обществените сгради(училища,болници,детски градини,театри) за казарми и складове. И нашите новинари усложливо пропускат теятеми.

fallback