Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

8170 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, проведена през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Извършен е контрол на 10512 водачи и пътници. До момента са съставени 1818 фиша и 624 акта за установени административни нарушения.

От вътрешното ведомство припомнят, че акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на отчетения период са установени общо 52-ма шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 души, други 8 са отказали тестване за употреба на наркотични вещества и техните аналози.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Пиян залян

преди 2 години

И днес пак се отървах ! Наздраве , но без дрога !

19

Анонимен

преди 2 години

Българи-юнаци. Те това е. Ти го сгащиш в кофти ситуация, а то се бие гордо в гърдите: "***, булгааар!". Нищо не се е променило за век. Ако беше жив Алеко, какви ли щеше да ги напише...

18

Дрога във сак

преди 2 години

3 в 1 дрогиран пиян и психически нестабилен попринцип е най извисената форма на шофиране.

fallback