Снимка: БГНЕС
fallback

Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е съставила акт за един млн. лева на „Български пощи“.

Според комисията дружеството „не е приложило подходящи технически и организационни мерки“ преди и по време на кибератаката от 16 април т.г. и така е позволило зловреден софтуер да криптира чувствителни бази данни, предава БТА.

През последните месеци е била извършена обстойна проверка на КЗЛД на системите за защита на личните данни, както и цялата хронология на тежката кибератака, която причини щети за милиони на „Български пощи“ по-рано през април тази година.

Проверката е установила, че тогавашното ръководство е неглижирало, както обезпечаването на адекватна киберсигурност на дружеството, което оперира с личните данни на милиони българи, така и е подходило безотговорно в самия ден на атаката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

до 3

преди 1 година

Моля те , Дефинирай "качествена услуга". щото работя със Спийди и Еконт и последното нещо което мога да кажа е - качество..

18

20

преди 1 година

а ако ги модернизират? ако закрият монопола на дпд ? защо трябва да унищожим нашето понеже някой отвън ни предлага нещо наготово? замисли се какви обороти се въртят в Спийди и Еконт.. сега си представи тези пари да влизат в ДЪРЖАВАТА ;)

17

ХЕИ НИКА

преди 1 година

До НикаПощите са умрели, сами, от десетилетия. Те са там където са ги оставили в края на 19в. никому не са нужни. Генерират само дългове. Която и фирма да използваш за 1 ден пратката е до клиента. БДП не знаят че има интернет, есм, ем, проследяване на пратка, доставка до клиент, и др. Ако ги закрият, само няма да плащаме дългове. Прав им път нататък.

fallback