Снимка: Pixabay
fallback

Преди началото на отоплителния сезон не можем да очакваме увеличение на цените на парното и топлата вода - това коментира инж. Кремен Георгиев - председател на Асоциацията на топлофикационните дружества, пред БНТ.

По думите му доста европейски страни са се противопоставили на идеята на ЕК за намаляване на потреблението на природен газ.

Oще по темата

"В доста голяма степен тя е несъстоятелна. Технологията, по която се разпространява централизирано топлоподаване, не позволява нещо да се регулира централно. Всяка една топлофикация трябва да подава толкова топлинна енергия, колкото поемат абонатите, регулирането се извършва от абонатите", каза Георгиев.

По договор газът за топлофикациите за предстоящия отоплителен сезон е подсигурен, коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Но на каква цена?

25

аха

преди 1 година

Ако Герб с Борисов се върне на власт ще има газ, както също и инфлацията ще спадне,защото цената на тока за бизнеса и горивата ще паднат цените. Борисов ще покаже на тези некадърници(надявам се,а не с цел печелби) как се прави, ние сме закачени за турски поток, а там си върви газта, за разлика от северен поток ,ще звънне един телефон на Путин и Ердоган и всичко ще се оправи. Ще ограничи и износа на ток докато не се нормализират цените и този проблем също ще е решен.

24

Ама друг път

преди 1 година

Има, ама друг път. Поредната лъжа. Не се радвайте, че нещо корабите на Кирето ги няма, а азерската е недъстатъчно. Като дойде зимата ще видим колко газ има ..... и на каква цена. Това, че газ ще има да не е обещано от председателя на КЕВР? Или от Киро Истината.

fallback