Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Първата партида самоходни зенитни установки "Гепард" е доставена от Германия в Украйна. Това съобщи ръководителят на украинското министерство на отбраната Олексий Резников.

"Вече мога да съобщя, че днес официално от Германия пристигнаха първите три "Гепард"-а. Не забравяйте, че това са зенитно-ракетни комплекси, за които ни бяха прехвърлени няколко десетки хиляди боеприпаси", каза той в ефира на телевизионния канал "Рада".

По думите на министъра Киев очаква да бъдат доставени общо 15 такива превозни средства. "Три от тях вече пристигнаха в Украйна днес и вече са на разположение на въоръжените сили", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 1 година

"Явно си толкова добър обучаващ, че биеш всички натовски инструктори..." -------------- Първо, ТИ КАЖИ ти какъв си и тогава ми давай оценки! Ти какво конкретно си направил? Какво си постигнал в живота? Какво образование имаш? Какви знания и умения притежаваш? Аз лично съм се доказал и в БА, аз съм завършил университет и в чужбина с отличие като никой не ми е плащал обучението, и сега работя с най-добрите инженери на света. Ти кой си и какво си постигнал - конкретно?

87

Анонимен

преди 1 година

Чудя се как още не са измислили спътници които да унищожават други спътници. Ако се извади от строя GPS на американците и те са дотам. Всичко им е свързано с него от прословутите ви химарси през Пейтриът и квото ти дойде на ум.

86

Анонимен

преди 1 година

До 100 ти си луд. Както виждаш в момента се използват стари танкове. По същата логика в Ирак прословутите абрамси ги унищожаваха с рпг7 на което гранатата струва 300$ за разлика от джавелина който струва хиляди 20-30. Относно нептуна пак си в грешка когато кораба потъна имаше много откъснати мини и буря. А за химарсите вече няколко са дали фира. Укрите използват разведе данни и оръжия от цялото НАТО и пак губят. Няма спор за фейнюз укрите нямат равни щото бачкат с американците

fallback