Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между лимона, репичките, кокосовата вода, пъпеша, ментата, киселото мляко? Освен че са супервкусни и полезни, за тези храни и напитки се смята, че помагат на тялото ни да регулира в някаква степен телесната си температура в летните жеги.

Харесваме лятото, но високите градуси могат да повлияят отрицателно на енергийните нива, да се чувстваме по-мудни, а и да се дехидратираме. Ето защо са ни нужни някои полезни храни. Кои освен гореспоменатите да добавите към лятното си меню?

Ананас

Пресният ананас е много богат на хранителни вещества и вода. Освен че помага на организма да се охлади в летните жеги, го поддържа и хидратиран. Ананасът е чудесен и за вашата лятна диета, тъй като се смята, че допринася за топенето на излишните мазнини.

Зеленолистни зеленчуци

Още една чудесна храна за лятното ни меню. Спанак, къдраво зеле, марули, салата айсберг, целина, са богати на витамини и минерали, а съдържат и голямо количество вода. Това означава, че консумирайки ги, тялото ни не трябва да работи толкова усилено, пести енергия и ни охлажда.

Диня

Няма как да не включим сочната и вкусна диня в този списък. Смята се, че плодът незабавно намалява телесната топлина след консумацията му, също така ни помага и да останем добре хидратирани. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase