Снимка: архив, БГНЕС

Окръжната прокуратура в Плевен е задържала за срок до 72 часа 28-годишна жена, шофирала пияна и без книжка откраднат автомобил, с който е блъснала умишлено патрулка. За това съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

От там уточняват, че като обвиняема по досъдебно производство за три престъпления е привлечена Г. Н. По делото е установено, че в ранните часове на 11 юли жената противозаконно е отнела автомобил. Започнала да го управлява по улиците в плевенския квартал "Сторгозия", като причинила две пътнотранспортни произшествия с материални щети по два автомобила.

След подаден сигнал в полицията униформените направили опит да спрат автомобила. Г. Н. не се подчинила на подаваните звукови и светлинни сигнали. Последвало преследване, в което се включват три патрулни автомобила, един от които препречва пътя на движение на обвиняемата. Тя отново не спира, нарушавайки редица правила за движение.

По време на гонката шофьорката се врязала с автомобила си в патрулния лек автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ районно управление. От произшествието са настъпили материални щети по автомобилите, а на полицаите са причинени леки телесни повреди, добавят от прокуратурата в Плевен.

Г. Н. е изследвана за наличие на алкохол в кръвта ѝ, при което уредът отчел концентрация от 3,77 промила. Обвиняемата е неправоспособен водач и е осъждана.

Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжния съд в Плевен за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишната. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase