Снимка: БГНЕС
fallback

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен младеж, ограбил малолетно дете.

На 11 юни тази година около 19:45 ч. пред стълбите на централния вход на СУ “Св. Климент Охридски“ в София, обвиняемият отнел сумата от около 35 лева от 13-годишно момче, като е използвал заплаха за това.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Нападателят не е осъждан, но срещу него има образувано досъдебно производство за извършен друг грабеж. Предвид това и възможността да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Иво

преди 1 година

До АнонименТи сигурен ли си, или само плямпаш? Колко са 35 лв, 15 евро? Аз мога да давам на детето си по 100лв джобни на ден, но не го правя, за да не се разврати, и да знае, че парите се пазят, а не разхищават за глупости, и да бъде нормално дете, както повечето други деца, без да се мисли за нещо повече.

11

Правовата Държава

преди 1 година

Иван Гешев и Сотир Цацаров

10

Анонимен

преди 1 година

Взел десетките левове за дрогата на детето. 35 лева са му дневните за цигари и трева.

fallback