Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Руското министерство на отбраната заяви, че ракетата, ударила в края на миналата седмица жилищна сграда в Киев, може да е паднала върху нея заради грешка на украинската противовъздушна отбрана, предаде Ройтерс.

Украйна съобщи, че през уикенда Русия за пръв път от няколко седмици е нанесла удар по Киев. Това предизвика реакция на президента на САЩ Джо Байдън, който заяви, че атаките са поредното доказателство за "варварството" на Москва в офанзивата ѝ срещу Украйна.

Според руското министерство на отбраната украински зенитно-ракетен комплекс "Бук" е свалил ракета, изстреляна от зенитно-ракетен комплекс С-300 на украинската противовъздушна отбрана, и след това свалената ракета от С-300 е "паднала върху жилищна сграда". Русия допълни, че и четирите ракети, които е изстреляла при удара си, са улучили целта си - а тя е била оръжеен завод в Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 1 година

Някой *** слепци толкова бяха заспали, че пуснаха заставка по бТв от нощна стрелба на украинска ракетна установка. За пръв път я видях в "Лице в лице". Хохлите я бяха дислоцирали между жилищни блокове. Естествено част ракетите попаднаха в съседните блокове. Кой ми ака в гащите? Естествено рашъните! После показват разрушенията и се вайкат. В началото на операцията показваха ударена висока сграда в Киев. Ами, оказа се отново украинска зенитна ракета!!!!!

66

Ясен Желязков

преди 1 година

Мен специално ме съмнява, че ракетата е молдовска. Ама е произведена в Съединените Щати и е от "лошите" ракети, не е от "хубавите" съветски. За това се замислих.

65

Абе

преди 1 година

Как ли пък не, украинците сами се избиват и сами си разрушават градовете, това са сказки за наивни русофили!!!

fallback