Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Един от най-луксозно оборудваните и скъпи плажове в Италия е в област Пулия. Намира се на 80 км от град Лече и максималната дневна цена за посетителите достига до 1500 евро, предаде кореспондентът на БНР в Италия.

Супер луксозният плаж се намира в Марина ди Песколусе – място, което заради своите природни дадености е наричано "италианските Малдиви" и е едно от най-красивите в района Саленто, с изумрудено море и фин пясък.

Плажът е оборудван не само с чадъри и шезлонги, но и с беседки за по четирима души всяка с отварящ се навес и коридор с изглед към морето, плетени дивани и легла king size, осигурени са вода и аперитив с плодове и вино. Разполага също със спа център с водни масажи и други услуги.

До месец август включително всичко е запазено, независимо че дневната цена достига до 1500 евро. Във връзка с това се чуха и политически мнения, защото цените са прекомерни за джоба на италианците.

Отговорът на Алесандро Стивала - управител  на петзвездния плаж, е, че "разходите са свързани с качеството и услугите, които се предлагат".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Не разбирам

преди 1 година

На кого е полезна тази статия? Дивият капитализъм и разделение не водят до нищо добро, както и Италия не върви на добре откакто е това правителство. Много италианци мечтаят за лидер като Путин, а Марио Драги е освиркван и пазен от полицията от "народната любов" където и да се появи. Пулия е един от най-бедните региони и ако не е туризма, земеделието и социалните помощи хората едва оцеляват. А този плаж е пример как едни хора печелят за сметка на нещо, което е собственост на цялата нация.

8

Анонимен

преди 1 година

До Бай *** от БГ: Е как пък купуваш чедър от магазина за 1 лв. Не знаех, че в такива магазини се продават хранителни стоки.

7

Перниканец

преди 1 година

Takвия разценки моат да си позволат Бочко Борсов и Ценко Чоков...е и Доганя ъф кърс, но то й си има собствен плаж, за да не му се налага да се пръжи на плажо с раята.

fallback