Снимка: Lap.bg
fallback

Младежкият национален отбор на България (до 21 години) завърши 1:1 като гост на връстниците си от Гибралтар в Европейска квалификация от група Е. Владимир Николов откри резултата за България в 57-ата минута, а в 83-ата Дилън Пийкок изравни от дузпа. Централният бранител на Ботев (Пловдив) Атанас Чернев беше изгонен с червен картон при дузпата, тъй като фаулира автора на попадението.

Това беше и последен мач за този младежки отбор на България – родените през 2001-а и 2002-а година. "Лъвчетата" събират 10 точки от 2 победи, 4 равенства и 4 загуби, докато за Гибралтар това е първа среща, в която не губят. Момчетата на селекционера Александър Димитров най-вероятно ще завършат на 5-о място в групата, тъй като Уелс също има среща с Гибралтар у дома на 14-и юни.

Нидерландия печели групата с 26 точки и се класира на финалите на Европейското първенство. Швейцария е на 2-о място с 23 и също отива в Румъния от 9-и юни до 2-и юли догодина, тъй като има най-добър баланс спрямо останалите 2-и отбори от другите квалификационни групи.

Гибралтар се превръща в истинска черна котка за българските национални отбори, след като в четвъртък и мъжкия отбор завърши при същия резултат на същия тази стадион "Виктория Граунд". Любопитното е, че сценарият се повтори и в развоя на резултата – българите поведоха в резултата, а домакините изравниха от дузпа.

Как премина срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Младияпремиерсхарема

преди 1 година

Важното е ,че като се почне от 15 годишните до над 40 годишните мъже всички са връзкари да се закрият

37

Ами

преди 1 година

Да кажат колко пари са похарчили от бедния народ за да си правят кефа тия леваци .да си заработватзаплатите от билети а не ние да им плащаме кефа.

36

Анонимен

преди 1 година

Перуката продължава със загробването на футбола в България

fallback