Снимка: Facebook

"Алена Щерк беше добър човек, клиентът ми много тежко преживява случилото се", каза пред bTV Любен Казанлиев, адвокат на бившия приятел на убитата жена, която беше намерена в неделя край Радомир.

Още по темата

По думите на Казанлиев полицията не се е свързала с него през уикенда, за да говорят за Виктор Спига и дали той е заподозрян. Адвокатът заяви, че не знае дали клиентът му е задържан.

Костариканецът Виктор Спига е бил задържан снощи от полицията в Италия. Това се е случило в град Асколи Пичено около 20 минути след полунощ местно време. Той е бил задържан от полицаите на влизане в хотела, в който се бил настанил.

"Пътуването на Спига в Италия беше планирано. Той си е купил билети, направил си е резервации, наел е кола. Една от причините да замине е бизнес, а другата е семейна", съобщи адвокатът.

Казанлиев смята, че някой има интерес да разпространява невярна информация за клиента му.

Адвокатът на Спига допълни, че двамата са се чули по телефона последно в 23:30 ч. вчера вечерта. "Питах го и за паник бутона. Когато той се е изнасял от общия им апартамент, паник бутон не е имало", каза още Казанлиев.

Според него е невъзможно клиентът му да е задържан толкова бързо, тъй като има административни пречки. Той уточни, че трябва да се подаде европейска заповед за арест (ЕЗА), която да се преведе на местния език и чак тогава да се приведе в изпълнение, а това не може да се случи в рамките на 1-2 дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase