Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отговори на твърденията на опозиционни политици, че уж възнамерява да избяга от републиката, и заяви, че ще остане в страната до смъртта си.

"Ще бъда тук до последния си дъх. Според тях /опозицията/ Тайип Ердоган е човекът, който трябва да избяга от страната. Но ето го Ердоган в Атакьой (квартал на Истанбул). Ще бъда тук, докато умра", подчерта той на митинг по случай годишнината от превземането на Истанбул, излъчен от телевизия TRT.

На 25 май Кемал Кълъчдароглу, лидер на основната опозиционна партия в Турция - Народнорепубликанската партия (НРП), обвини семейството на Ердоган, че изнася милиони долари в САЩ. Кълъчдароглу също така обеща да направи публично достояние "анатомията на плана за бягство на Ердоган". Същата вечер лидерът на Националдемократическата партия разпространи видеоклип в Twitter, в който назовава имената на фондовете, чрез които семейството на Ердоган е превеждало пари в САЩ.

На свой ред Ердоган заведе дело срещу лидера на НРП за клевета. Ердоган оцени нанесените му вреди на един милион турски лири (61 000 долара).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase