Снимка: БГНЕС
fallback

Британският министър на външните работи Лиз Тръс обвини руския президент Владимир Путин, че държи света на издръжка заради храните, в отговор на въпрос дали подкрепя вдигането на санкциите в замяна на износ на зърно от Украйна.

"Напълно ужасяващо е, че Путин се опитва да държи света в състояние на откуп и по същество използва глада и липсата на храна сред най-бедните хора по света", заяви Тръс по време на посещение в Босна в четвъртък.

"Ние просто не можем да позволим това да се случи. Путин трябва да премахне блокадата на украинското зърно.

Oще по темата
"В сряда руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, цитиран от агенция Интерфакс, заяви, че Москва е готова да осигури хуманитарен коридор за кораби, превозващи храна, които да напуснат Украйна, в замяна на отмяната на някои санкции.

Западните страни координирано налагат санкции на Русия - от компании и медии до бизнесмени и политици, за да накажат Москва за войната в Украйна.

"Това, което не можем да допуснем, е отмяна на санкциите или умиротворяване, което просто ще направи Путин по-силен в дългосрочен план", каза Тръс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 1 година

Доколкото разбрах става въпрос за около 50 млн. човека предимно от Африка, които ще са обречени на гладна смърт вследствие на САНКЦИИТЕ, да повторим още веднъж САНКЦИИТЕ, а не Спец. Военна Операция. 1) Ако толкова милеете за тези 50 млн. човека не налагайте санкции и 2) Нима богатият Запад не може да изхрани 50 млн. човека, че му трябвата зърното на РФ? Да споменаваме ли пак колко пари харчи богатият Запад за оръжия, въоръжаване и квоти Въглероден Диоксид, от които квоти няма и грам полза за общ

82

Баба

преди 1 година

По добре си вижте вашите конюшни, че много знаете за другите

81

мив

преди 1 година

миличката! Те опоскаха половинат свят и ги държаха в мизерия, сега друг виновен!

fallback