Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация свиква извънредно експертно заседание, за да обсъди епидемията от маймунска едра шарка, съобщава вестник "Телеграф", позовавайки се на собствена информация.

Той отбелязва, че основните теми на срещата ще бъдат пътищата на предаване на инфекцията, разпространението ѝ сред гей и бисексуалните, както и ситуацията с ваксинациите.

Очаква се на събитието да присъства директорът на програмата за спешни случаи на СЗО Майкъл Райън.

Заболяването вече е установено в няколко държави, сред които Великобритания, Испания, Белгия, Франция, Швеция, Италия, Австралия, Германия и Канада.

Маймунската едра шарка е рядка вирусна инфекция, която се предава и между хората. Обикновено заболяването протича леко и повечето хора се възстановяват в рамките на няколко седмици, но при някои хора могат да настъпят усложнения. Специалистите подчертават, че маймунската едра шарка не се счита за инфекция, предавана по полов път, но може да се разпространи при близък контакт със заразен човек.

Първоначалните симптоми включват висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, втрисане и изтощение. Може да се появи обрив, който често започва от лицето и след това се разпространява по други части на тялото.

Коментари Напиши коментар

73

Darth shadow

преди 2 месеца

след като продажното антибългарско правителство подписа пандимично споразумение със сзо, което означава тотален медицински фашизм ще бълват пландемия след пландемия и ще насаждат страх както направиха с ковидо цирка..

72

Анонимен

преди 2 месеца

Ши дуниса лъвуви, змии,.,., паркинг ши напраа за змии

71

Анонимен

преди 2 месеца

"Обикновено заболяването протича леко и повечето хора се възстановяват в рамките на няколко седмици".,.,., О това няма никакво значение за тях. То и ковид19 е същото нещо, но успяха да измамят света и овчиците и да им наложат фашистките си локдауни, маски, ваксини и какви ли не други античовешки мизерии. Очаквайте скоро целия свят да "пламне" с маймунска шарка. Ваксините ще са готови до месец.