Снимка: БГНЕС
fallback

Срещу хората, санкционирани по закона "Магнитски", има сериозни документални доказателства за корупция или нарушаване на правата на човека и българският съд няма отношение към този казус. Това заяви пред БНТ пред Симеон Гаспаров създателя на антикорупционния закон - Магнитски - американския бизнесмен Бил Браудър.

"За тези лица, които са включени в списъка, е пределно ясно, че са виновни за това, в което са обвинени. Ако смятат, че са невинни, имат пълно право да се явят в американски съд и да съдят правителството на САЩ. Не вярвам, че някое от тези лица е съдило правителството в американски съд. Те могат да обикалят България и да твърдят, че са невинни, но ако наистина са такива, следва да се явят с доказателства в съда и това да бъде решено от американския съд. Българският съд няма нищо общо с това." - каза Браудър.

Пред БНТ той разказа за новата си книга - "Обезпечителна заповед", която разказва за усилията да се проследи хода на парите в държава като Русия.

"Сергей Магнитски, моят руски адвокат, разкри престъпление, което изложи и след това беше убит. И "Обезпечителна заповед" ни превежда през всички разследвания, които проведохме и накрая установихме, че част от парите са отишли при самия Владимир Путин." - разказва Бил Браудър.

Неговата прогноза е, че войната в Украйна ще продължи още 8 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Ну молодец

преди 1 година

Русофили млъкнете, да живее Колумбия!

43

Тръмп

преди 1 година

Светът няма да издържи пред Русия толкова години във война.

42

Анонимен

преди 1 година

Чудно ако някой започне да проследява мръсните пари в щатите...... затова Асанж още гние в затвора иначе много реват за оня платения "демократ" навални

fallback