Снимка: GettyImages
fallback

Блокадата на черноморските пристанища е част от умишлена стратегия на Москва за предизвикване на хаос, обвини украинският президент Владимир Зеленски в редовното си среднощно обръщение.

Известно е, че според експерти блокадата може да предизвика глобална продоволствена криза. Това е така, защото преди инвазията Украйна е изнасяла голямо количество селскостопански продукти по целия свят.

Oще по темата
Зеленски каза, че руските власти "открито заплашват света, че ще има глад в десетки страни". Обръщайки се директно към западните лидери, той попита: "До каква политическа нестабилност и миграционни потоци ще доведе до това? Колко ще трябва да похарчите тогава, за да преодолеете последствията?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Що

преди 1 година

Този още не е освидетелстван? Насира се вече.

49

Анонимен

преди 1 година

Зеленски се опитва по всевъзможни начини да направи тази война световна. И засега успява. Руснаците като нямат избор ще направят някоя голяма беля. Колелото се задвижи и няма лесно да спре.

48

ГОЧО

преди 1 година

Ти ЗЕЛ кО нали побеждаваш кво ти пу ка?! Имаш и толкова много приятели все някой от тях ще ти прати няколко патрона да изкараш зимата!

fallback