Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Жена на 86-годишна възраст е била измамена в Димитровград, съобщиха от МВР. Вчера в 10.50 часа тя е подала сигнал в Районното управление, като е заявила, че в 9.40 часа на стационарния телефон й позвънил мъж, представил се за полицай.

Той ѝ обяснил, че за да бъдат заловени телефонни измамници, тя ще трябва да съдейства, като за целта приготви пари, които после ще бъдат върнати.

Жената имала 23 000 лева, които сложила в полиетиленова чанта и ги предала на мъж, чакащ я пред входната й врата на жилището на улица "Иванка Ботева". Тя описала посредника като висок 1,70 м, облечен в светлоотразителна жилетка.

След час възрастната жена разбрала, че е измамена, и известила органите на реда. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Не мога да си обясня

преди 1 година

23 хилки кеш, първо на първо. На бабата изглежда й е стигнал акъла да се обади в полицията, но не й достигнал да не дава пари в торбичка на непознати пред входа. Хем от много, ама много години се говори за това. Да плачеш ли, да се смееш ли...

25

Що не ги даде на

преди 1 година

внука. Ми щото внука ще ги духне за отрицателно време и ако например бабата падне и си потроши ставите /само за една искат 7 хилядарки, без последващо раздвижване и грижи/, а внукът ще започне: тън-мън ама бабо,жената, децата, аз пари нямам....Да имат търпението да си замина и тогава всичко е тяхно, докато съм жива да имат много здраве. С малки суми мога да помагам, ама да им тръсна всичко и после ..ъъъъ тая няма ли *** най-сетне...ми нема да стане.

24

анонимен

преди 1 година

Само тук собственик на имоти за половин милион е беден, гладен и се нуждае от помощи. Това трябва да се спре. А децата на възрастните да си отварят очите, защото мозъкът им просто не работи и никакви предупреждения нама да ги спрат. Да им оставят макс. по 1000 лв и точка по въпроса. А ако нямат деца и се стискат като не знам какви си, то и това са си заслужили

fallback