Снимка: GettyImages
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че руските цели са много по-големи от войната в Украйна, предаде ДПА.

"Крайната цел на руското ръководство е не само да завземе територията на Украйна, а да разчлени цяла Централна и Източна Европа и да нанесе глобален удар по демокрацията", заяви Зеленски в традиционното си вечерно видео обръщение, публикувано късно снощи в Телеграм.

"В свободния свят на практика всички  разбраха, че инвазията в Украйна е само началото, добави той. Продължаващите атаки срещу Украйна, например в Одеска област на юг или в Донбас на изток, само ще донесат "нови загуби" на Русия. Ще има нов пакет от европейски санкции или нови търговски ограничения. Повечето руснаци ще трябва да плащат с бедност за агресивната политика на управляващите в Москва, заяви Зеленски./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

VолодоМОР Zеления

преди 2 години

Евреин-нацист....Искам ядрена война и Европа да я няма!

30

Анонимен

преди 2 години

Колегата с последното изречение не мога да се съглася. Нито са европейска нито са просперираща страна. Ако бяха такава нямаше да има война. Сами се набутаха за съжаление.

29

Чичовци

преди 2 години

Това е отколешна мечта на два озурпатора.Путин и Ердоган са в един отбор събран-на две крила.За чичовци това не е сензация,а пълна политическа конфронтация.Генералните репетиции бяха направени,в Турция скалъпения преврат,а в Русия-ареста на Навални.Преследват една и съща цел:Деспотизъм в Европа и не само.Свят с две империи:РУСКА-помешническа и ТУРСКА-феодална.....и си спретнаха война с УКРАЙНА-ХРИСТИЯНСКА-ЕВРОПЕЙСКА,СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА.

fallback