Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия почти е завършила подготовката си за нова офанзива в Източна Украйна, заяви днес генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от ДПА.

В дневната си сводка той отбелязва, че руската армия се опитва "да напипа слабите места" в украинските отбранителни линии с индивидуални атаки. За целта тя е извършила през нощта нападения срещу градове в Донбас.

Oще по темата
"Основните усилия на врага са в района на селищата Лиман, Кременная, Попасная и Рубежное, в допълнение към което те се опитват да установят пълен контрол над Мариупол", обобщи украинският генерален щаб.

Той отбеляза също, че руската армия се опитва да създаде плацдарм северно от контролирания от украинските сили голям град Северодонецк в Луганска област.

Според украинския генерален щаб всички руски атаки са били отблъснати.

Той съобщи за въздушни удари по северния град Харков и изрази очакване руската армия да настъпи и в южната Херсонска област.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай съобщи, че в източния украински регион вече са започнали улични боеве, и отново призова местните жители да се евакуират, предаде Ройтерс.

"Следващата седмица ще е трудна. Това може да е последният път, когато имаме възможност да ви спасим", написа Гайдай на страницата си във Facebook.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

за Путину

преди 2 години

Джавелините и Стингерите ги чакат Как да се решат да тръгнат милите ***

41

Анонимен

преди 2 години

Това Почти край няма

40

Пародия на армия

преди 2 години

Голям бой отново ще ядът Мародерите на Путин Украйна ще извоюва свободата си

fallback