Снимка: БГНЕС
fallback

Оксана Марченко, съпругата на задържания в Украйна ръководител на политическия съвет на партия "Опозиционна платформа-За живота" Виктор Медведчук, се обърна в събота към роднините и приятелите на британските граждани Ейдън Еслин и Шон Пинер, които бяха заловени от руските въоръжени сили и ДНР, призовавайки ги да се обърнат към премиера Борис Джонсън за тяхната размяна със съпруга й.

„Апелирам към семейството и приятелите на Ейдън Аслин и Шон Пинър – Айслан Анджелин, Нютън и Шанън Ууд, Дерби и Евън Пинър. Във вашите правомощия е да помолите министър-председателя на вашата страна Борис Джонсън да повлияе на украинското ръководство и да постигнем освобождаването на Ейдън и Шон, като ги заменим с украинския опозиционен политик, задържан от киевските власти, моя съпруг Виктор Медведчук“, каза тя в широко разпространено видео съобщение.

Руското МВнР очаква, че британското ръководство няма да се поколебае да отговори на искането на съпругата на Виктор Медведчук за размяната му с пленените британски граждани Ейдън Еслин и Шон Пинер, заявиха във ведомството.

Преди това Марченко се обърна публично към турския президент Тайип Ердоган с молба да съдейства за освобождаването на съпруга й.

Във вторник украинският президент Владимир Зеленски обяви ареста на Медведчук и публикува снимки на мъж в белезници, който приличаше на него. В същото време Зеленски предложи да го размени за украински военнопленници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Руски корабл. на х.

преди 2 години

Опозиция ли? Големи демократи станахте. Нека да подтъпят с него както с Немцов, той също беше лидер на опозицията. Но първо, хубаво да "пропее", може пък и да каже кой е българският му колега. Въпреки, че всички ги знаем, национални предатели, платени руски пропагандатори.

20

Анонимен

преди 2 години

Нека първо да пропее, после да се потвърди, че казва истината и тогава може да бъде разменен.

19

Анонимен

преди 2 години

Съдбата на руските шпиони е една-смърт

fallback