Снимка: БГНЕС
fallback

Русия е заплашена от разпадане поради все по-тежките санкции, а Украйна има европейско бъдеще, заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес.

"Русия ще изпадне в икономически, финансов и технологичен упадък, докато Украйна върви към европейско бъдеще", заяви Фон дер Лайен в Киев, по време на съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

По време на срещата Украйна получи специален въпросник, който е стъпка към предоставянето на статут на кандидат-член на ЕС, предаде ВВС.

Урсула фон дер Лайен увери Зеленски, че ЕС ще подкрепи Украйна, за да гарантира, че приемането й ще отнеме "седмици, а не години".

Получавайки въпросника в плик, Зеленски увери журналистите, че ще бъде готов след седмица.

"Вашата борба е и наша борба. Аз съм тук, в Киев, с вас, за да отправя много силно послание: ЕС е на ваша страна. Ние сме на ваша страна", добави Урсула фон дер Лайен.

Тя осъди клането на мирни граждани в град Буча, за което Украйна обвинява руските сили, окупирали малкия град на северозапад от украинската столица.

"Нашата човечност беше пречупена в Буча", заяви председателката на ЕК, като определи като "ужасяваща" смъртта на около 50 души при удар срещу гара в Краматорск, в Източна Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

239

до танте Лайен

преди 2 години

Бабке, не се кахъри за Русия, прави си сметка как ще изкарате вие от Германия, че германската каруца в средата на пътя се разсъхва и се разпада - пример ПСВ и ВСВ. Първият път го отнесе кайзер Вилхелм, вторият път -Хитлер, третият път - ти, Вебер и новият канцлер.

238

овчар

преди 2 години

По повод заглавието-те някои чакат и на коча .... клатейки се да паднат, ама не падат.

237

как ли не

преди 2 години

"Русия е заплашена от разпадане поради все по-тежките санкции, а Украйна има европейско бъдеще" - Ей на това му викат да наречеш черното бяло.

fallback