Снимка: БГНЕС
fallback

Около 150 000 жители на Мариупол вече седмици наред живеят в бомбоубежища и мазета на фона на бруталните атаки от въздуха. Това каза заместник-кметът на града Сергей Орлов.

Градът е в остра хуманитарна криза, хората живеят без храна и вода в 21-ви век, допълни кметът.

Oще по темата
Мариупол е "в пълна, тотална, абсолютна блокада" от руските сили и не е разрешено влизането на хуманитарна помощ. Сателитни изображения на града показват пълно разрушение на града, трупове се разлагат по улиците.

В интервю пред MSNBC кметът призова за спиране на военните действия и незабавно осигуряване на хуманитарни коридори./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

анонимен

преди 2 години

Цяла Русия ще бъде заличена от Земята. БОГ забавя,но не прощава. Такава жестокост и Хитлер не е прилагал. Екзекуторът на Русия ще бъде,,приятелят,, Китай.

40

Z=naZi

преди 2 години

Това представлява терорът на фашистка Русия, а уж се боредли срещу фашизма.Z=naZiПутин = военнопрестъпникВъзраждане = руски мекерета

39

Анонимен

преди 2 години

29 те много пенсионери биха се зарадвали на 500лв .На 77 могат да работят ако са лекари или нещо подобно . Баба ми също доскоро гледаше възрастни на 77г е също , на тази възраст не са за работа . Не само пенсиите са ниски , а и заплатите . Съмнявам се на чистачка да дават такива заплати , май само на летището или с някой ковид бонус , може да ги събере .

fallback