Снимка: БГНЕС
fallback

Алексей Арестович, съветник в президентската администрация на Украйна, обвини бившия президент на Петро Порошенко, че е създал една от предпоставките за руската инвазия. Според съветника тази предпоставката е вкарването на положението за курса към НАТО в конституцията на Украйна.

„Порошенко, когато въведе това, това беше неговата лична предизборна пиар технология. Той вече знаеше, че НАТО никога няма да ни приеме. И не на последно място вината за това, което се случва сега в Украйна, е на тези, които приеха и популяризира тази норма в конституцията“, цитира думите на Арестович изданието „Украински новини“.

На 15 март президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви необходимостта да се признае фактът, че въпреки думите за „отворени врати”, алиансът не възнамерява да приеме Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 2 години

Порката и Зеленчо у Москва на Килимчето

72

Гошо

преди 2 години

До ЗороИ на мен ми стана чудно и как пък така Путин да не им е виновен Да не сменят курса на политиката Току виж Петюра и Бандера също ги изкарат виновни

71

Зоро

преди 2 години

Сега Порошенко е виновен??А ти бе Зелко къде беше?? Какво направи ти бе фашист такъв??Сега са ти виновни и украинският народ Твоите зверства, надминава всякакъв предел Сега ли се погледна в огледалото за да разбереш че ти и Порошенко сте една долна корумпирана фашиска групировка която сигурно ЩЕ УНИЩОЖИ Украйна и народа.Събира си мозъка..Ако си мъж спри да хленчи в парламента Ти си бита карта

fallback