Снимка: БГНЕС
fallback

Кремъл досега не е успял да достигне първоначално заложените задачи във войната с Украйна. Причините са две: проблеми, създадени от самата Русия в руските войски, и неочакваният мащаб на украинската съпротива. Това каза началникът на разузнаването на отбраната на Обединеното кралство (CDI), генерал-лейтенант сър Джим Хокенхъл, цитиран от NBC.

Според експерта руските военни стратези са променили стратегията на войната и сега следват „стратегия на изтощение“, която включва „безразсъдното и безразборно използване на огнева мощ“. „Това ще доведе до увеличаване на цивилните жертви, унищожаване на украинската инфраструктура и засилване на хуманитарната криза“, отбелязва той.

Сериозна част от войната, казва експертът, е и ходът на руския президент Владимир Путин да засили контрола си над руските медии: „Кремъл се опитва да контролира разказа, да скрие оперативните проблеми и да замаже големия брой руски жертви“, допълни Хокенхъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Това е късмет

преди 2 години

Успех за много украинци да напуснат трайно мизерната си държава Украйна и да живеят и да печелят хилядарки евра в други европейски държави. Дори трябва да са благодарни за войната и привилегиите, които получават в чуждите държави домове, помощи и работа. Както е застаряващо населението на Европа украинците спасили се от мизерната си държава могат да си останат за постоянно на много по-хубав стандарт на живот никой те бяга от хубавото.

48

Истината

преди 2 години

Не мага да разбера защо некви лунпени като Александър Попов си мислят че Русия нещо има проблеми. И воената операция в Украйна татрябва да свърши за 1 седлица. Украйна е Руска територия от повече от 500г. и сега те бавно ще си я върнат обратно под тяхна закрила. Колкото по бавно тече войната толкова ние источна Европа ставаме по зле и по зле

47

Анонимен

преди 2 години

Много добра стратегия, стига "изтощителят" да не се изтощи пръв.

fallback