Снимка: БГНЕС
fallback

Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия. В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. Това съобщиха от МВР във връзка с ареста на Бойко Борисов.

За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

Oще по темата
При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура.

След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор.

Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП.

Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Диана

преди 2 години

До Не е редно. Защото не са извършили нищо подобно на твоите "приятели"..Когато започнеш да мислиш със собствената си глава, може и да почнеш да разбираш тези работи..Сега не се мори напразно, а гледай фактите - вас Бог ви наказва! Такова престъпление, каквото направи БСП с прехода си към пазарна икономика, се нарича Национална Катастрофа и се наказва много тежко...БСП не може повече да участва в политиката на страната след недвусмисленото й отношение на умраза и мъст към народ и държава!

47

Направо

преди 2 години

Се спуках от смях. Кирчо лъжата бил първия свидетел и по негови показания пристъпили към неотложният арест. Той Боко поне се опитваше да придаде някаква законност с прокурорско разрешение и съдебна заповед като правеха арести. А тия по милиционерски ,без заповед и по тъмни доби. И за целия арест никой не разпитвал Боко и компания. Тия ще излезнат по голяма Хунта и от Боко.

46

Анонимен

преди 2 години

Дамаджански ще се крие по шумкарска мостра!

fallback