Снимка: БГНЕС
fallback

Фалити и затваряне на малки бензиностанции в страната, както и на български търговци на едро, наблюдават от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Това обяви Георги Тенев, юрист на организацията, в която членуват малките обекти.

Според него причината е в липсата на адекватна държавна политика и конкурентен свободен пазар на горивата у нас. Общо в страната има около 5000 бензиностанции, от които над 20% са малки. Те са предимно семеен бизнес и осигуряват хиляди работни места.

"Трудно могат да се противопоставят на големите вериги и играчи, които се опитват да диктуват правилата и да задушават малките търговци", коментира Тенев.

Той посочва, че в малки и отдалечени населени места въпросът с достъпа до горива е изключително важен.

На такива места големите вериги не отварят обекти, защото са твърде скъпи за издръжка, при същевременно много ниско потребление. Именно там преимуществено се намират обектите на нашите членове и на другите, сходни на тях малки и средни български търговци на горива, подчерта още Георги Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До колегата

преди 2 години

Ами типични бг-бизнесмени, да направят колонките на предплащане и никой няма да си тръгва с пълен резервоар.

15

Анонимен

преди 2 години

къде е логиката за фалнираето--- санкциите и ще фалнирате и още повече без русия васали кукли на конци на сащ вие не сте суверитетна държава вие сте зависими от ес ес скоро ще падне на колене пред путин заради санкциите

14

Анонимен

преди 2 години

Съчувствам на малките бензиностанции, но от такива съм сипвал много лошо гориво.

fallback