Общ преглед

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви на специална пресконференция, че Конгрес на БФС трябва да бъде проведен на 18 март, тъй като той все още фигурира в Търговския регистър.

"Входирахме в съда подписката на 31 януари при съдия Жаклин Комитова. Съдът все още не се е произнесъл. В момента е месец и повече, за което няма решение. Някои от клубовете искат съдията сама да си направи отвод. Ситуацията в тази история е такава, че когато се събраха подписите, започнаха да се събират контрадекларации. Някои от клубовете бяха притиснати да ги подпишат. Сега се дава възможност под натиск да се съберат такива", заяви Бербатов.

"В края на февруари се събира бюро на Изпълнителния комитет, в който утвърждават документи и правила за Конгреса. Но в началото на март го отменят. Няма точка свързана с отмяна на Конгреса. Потъпква се устава на БФС", категоричен е рекордьорът по голове в националния отбор.

Той посочи, че до 31 март 2022 БФС трябва да представи бюджет на ММС утвърден на Конгрес. "Ако не се случи това рискуват да им се отнеме лицензът. Конгресът е отменен, но Зала 3 на НДК в момента е резервирана. Защо се резервира тази зала, ако Конгрес няма да има?! , попита Бербатов.

"В петък в 10:30 часа трябва да има Конгрес. Аз ще съм там, както и Стилиян и Мартин. Заповядайте всички. Каня и министъра на спорта. Да изпрати хора, които да проследят как ще се процедира на Конгреса”, добави още той.

Какво още каза Димитър Бербатов четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар