Снимка: БГНЕС

Левски и ЦСКА ще се изправят един срещу друг в голямото дерби от 22-ия кръг на Първа лига. Срещата на Националния стадион "Васил Левски" е днес, 6 март, от 14:00 часа, предава БГНЕС.

"Сините" започна силно пролетния полусезон под ръководството на Станимир Стоилов, печелейки и трите си мача след зимната пауза – успехи над Локомотив Пд и ЦСКА 1948 съответно с 2:1 и 2:0 за първенство, и над Септември София с 2:0 в четвъртфиналите за Купата на България. Подемът в играта изкачи отбора на петото място в Първа лига.

От своя страна, „армейците“ стъпиха накриво в първия си мач след паузата след равенство 1:1 с Локомотив София, но влязоха в серия от три поредни победи във всички турнири – успехи над Славия и Ботев Враца съответно с 3:2 и 4:0 в шампионата, и над Локо Пд с 2:0 за Купата на страната. „Червените“ нямат право на грешка в битката за титлата с Лудогорец, като изостават с четири пункта от разградчани.

ЦСКА няма загуба в последните осем издания на Вечното дерби, като спечели последното с 2:1 през есента на миналата година.

В другия двубой от неделната програма, Лудогорец гостува на Ботев Враца, а срещата е с начален час 17:00.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase