Снимка: БГНЕС

Активите на всички руски банки ще бъдат замразени в рамките на няколко дни, заяви външният министър на Обединеното кралство Лиз Тръс, като част от плановете за засилване на икономическите санкции.

"До дни ще замразим изцяло активите на всички руски банки, като ще се стремим да се координираме с нашите съюзници", заяви Тръс пред парламента, като допълни, че целта е да се предотврати финансирането на инвазията на Кремъл в Украйна.

Великобритания възнамерява да конфискува недвижимите имоти и яхтите на руските олигарси, каза външният министър.

Обединеното кралство ще поиска и изключването на Русия от Интерпол, съобщиха от "Даунинг Стрийт".

Британското правителство предупреди да не се предприемат "никакви пътувания до Русия", след като Кремъл нареди на войските си да влязат в Украйна, предизвиквайки мащабни западни санкции.

"Наличните възможности за полети за завръщане в Обединеното кралство са ограничени, а руската икономика става все по-нестабилна", написа в Туитър Службата за външна политика и развитие на Британската общност.

Премиерът Борис Джонсън осъди руския обстрел на цивилни граждани, след като най-малко 11 души бяха убити във втория най-населен град в Украйна, Харков.

Кабинетът на Джонсън заяви, че в разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски "лидерите категорично са осъдили варварските въздушни удари, извършвани от Русия срещу невинни цивилни граждани, включително деца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase