Снимка: БГНЕС
fallback

Финландия взе "историческо" решение да достави оръжия на Украйна след нахлуването на Русия в прозападната ѝ съседка, съобщи правителството на страната.

Хелзинки ще изпрати 1 500 ракетни установки, 2 500 щурмови пушки, 150 000 боеприпаса и 70 000 порции полеви дажби, заяви министърът на отбраната Анти Кайконен.

"Това е историческо решение за Финландия", заяви пред репортери министър-председателят Сана Марин.

Финландия е член на Европейския съюз, но не и на НАТО, въпреки че има статут на партньор в ръководения от САЩ военен алианс. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

пияница мистик

преди 2 години

До И. Петров === Брейййй, тя и Украйна щеше да липсва и за 72 часа до Берлин щяха да идат колхозниците, ама като гледам освен хиляди трупове на съветски солдати друго няма. А ти се поинтересувай кой е Симо Хаюха, как е избил лично през Зимната война към 1000 съветски колхозника и как заради това са загубили войната. Че само като му чуели името и се поcиpали солдатите :)))

72

И. Петров

преди 2 години

През ВСВ въпреки натиска на Хитлер, Финландия остана неутрална в противен случай Ленинград вероятно щеше да падне. Добър избор, затова оцеля! Сега ако го направи ще липсва от картата...

71

Българин

преди 2 години

Респект към Финландците! Те не са губили , а са спечелили войната със Сталин! Но на продажните "русофилски" душички няма как да им обясняваме какво е ..."дух"! Те смятат, че някой , който държи ядреното копче , и му хлопа дъската, е ....най-великите!

fallback